tiistai 6. lokakuuta 2015

Missä mennään

Terve kaikille ja pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta. Paljon on ehtinyt tapahtua viime kirjoituksen jälkeen ja mukavasti on menty reeneissä eteenpäin. Myös kouluni on päässyt täyteen vauhtiin, ja Helsinki Showdown odottaa nurkan takana.

Oppisopimukseni tietopuolinen koulutus starttasi siis syyskuun lopussa viiden päivän lähijaksolla Kisakalliossa. Opiskelen liikuntaneuvojaksi ja tarkoitus olisi valmistua 2017 keväällä. En ollut ennen käynyt Kisakallion urheiluopistolla ja oli pieni arvoitus millaiset liikuntapaikat sieltä löytyy. Puitteet olivat kuitenkin kohdallaan ja opistolla pääsee liikkumaan todella monipuolisesti, niin kuin asiaan kuuluukin. Ensimmäisellä lähijaksolla tutustuimme hieman anatomiaan, arvioimme itseämme oppijina, yleisurheiltiin, voimisteltiin ja käytiin hieman läpi lasten liikuntaa. Aika vähän kerkeämme käydä asioita läpi viikon mittaisilla lähijaksoilla, mutta opiskeluhan tapahtuu suurimmilta osin työpaikalla ohjaamalla.
Treenisyklini huipentuu viikonloppuna käytäviin Helsinki Showdown kilpailuihin. Olen treenannut nyt viitenä päivänä päivänä viikossa kahdesti päivässä. Treenaamiseen on päässyt oikeasti panostamaan ja aikaa nukkumiseen ja lepäämiseenkin on ollut paljon enemmän, mitä aikaisemmin. Teen aamupäivisin noin kahden tunnin harjoituksen ja iltaisin lyhyemmän noin tunnin session. CrossFit Invictuksen ohjelmalla olen mennyt eteenpäin ja lisäksi olen tehnyt "Theskillwod":n voimistelutreenit kolmena päivänä viikossa. Tahti on ollut kova ja kroppa on koko ajan hieman väsynyt ja kipeä. Kisakallion opiskeluviikon otin kevyemmin treeneistä ja se kyllä kannatti, sillä kevyempien viikkojen pitäminen tekee niin fyysisesti kuin henkisestikin todella hyvää. Nyt on jännä nähdä kisoissa miten treenini on tuottanut tulosta ja onko nyt menty eteenpäin toivomallani tavalla. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi olla top 10:ssa kisoissa.

Kävin nostamassa sunnuntaina uudestaan Ghetto Snatchin osakilpailussa Herttoniemessä. Alkoi näyttää siltä että finaalipaikkani oli vaarassa, joten oli tarpeen käydä kohentamassa tuloksiani päästäkseni finaaliin. Tällä kertaa maltoin ottaa kevyemmin pari päivää ennen kisoja ja tavoitteenani olikin saada ennätykset tehtyä tempauksessa ja työnnössä. Aloitin tempauksen 100kg:lla, joka oli viimeksi viimeinen rautani. Se tuli melkoisen kevyesti ja teki mieli korottaa enemmän kuin 3kg joka oli suunnitelmani. Laitoin kuitenkin 103kg seuraavaksi tankoon, joka oli minimitavoitteeni tempauksessa. Se tuntuikin jo huomattavasti vaikeammalta, mutta laitoin seuraavaksi tankooni ennätyspainoni eli 106kg. Se jäikin jo reilusti eteen, mutta ehkä kuukauden päästä käytävässä finaalissa sitten.

Työnnössä minun oli saatava 130kg ylös finaalipaikan varmistaakseni, ja se on myös nykyinen ennätykseni. Lähdin liikkeelle 125kg:lla joka tuli ongelmitta ylös. Myös 130kg oli melko helppo ja ajattelin, että tänään tulee uusi ennätys työnnöstä. 133kg tuli todella helposti rinnalle, mutta ylöstyöntö kuitenkin epäonnistui. Näillä tuloksilla saavutin kuitenkin finaalipaikan, mutta hieman jäi harmittamaan, etten kummassakaan nostossa onnistunut tekemään ennätystä. Finaali johon siis pääsi nyt 10 parasta nostajaa eri osakilpailusta tullaan käymään CrossFit Herttoniemen tiloissa 7.11 lauantaina eli jo kuukauden päästä. Siitä tulee mielenkiintoinen ja tasainen kilpailu, jossa toivottavasti olen sitten ennätyskunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti