tiistai 15. syyskuuta 2015

Helsinki Showdown karsinta 3

Nyt on viimeinenkin karsintalaji vedetty kunnialla läpi. Tämän lajin suorittamisesta yritettiin tehdä pientä showta pystyyn ja paikalle pyydettiin yleisöä paikalle. Suoritin kolmannen lajin yhdessä Ville Parviaisen kanssa kuten kaksi edellistäkin ja minä voitin ensimmäisen lajin kahdella toistolla ja Ville toisen 2.5kg:lla. Tässä lajissa tiesin olevani erittäin vahvoilla ja se sopikin minulle melkoisen hyvin.Every 4 min

30 wall balls 9kg
20 box jump overs 60cm
10 hang power cleans 60kg-70kg-80kg-90kg 
5 muscle-ups (rings)

Eli aina neljän minuuttin välein alkoi uusi kierros 10kg painavammalla rinnalleveto tangolla, mikäli sai kierroksen tehtyä alle neljään minuuttiin. Tavoitteeni oli päästä neljännelle kierrokselle, eli nostelemaan 90kg tankoa. Treeni oli formaattina todella hauska, sillä lisäminuutit piti ansaita tekemällä aina kierros läpi. Huonompi kuntoiset urheilijat saattoivat olla aivan rikki jo ensimmäisiin muscle-uppeihin päästessä ja kovat luut, kuten Jonne Koski tekee varmasti vielä 20 minuutin kohdalla treeniä hyvä voimaisena.


Liikkeet olivat minulle varsin sopivat, ainoastaan wall balleissa koen olevani heikoilla. Onneksi ne olivat aina kierroksen alkuun, niitä ei ollut kovin paha määrä ja niiden jälkeen pääsi tasaamaan hengityksen box jump overeissa. Rinnallevedot riipusta on minulle vahva liike ja muscle-upeissakin olen kohtuullinen. Tiesin tämän treenin olevan kiinni lähinnä järkevästä vauhdista. Ei ollut mitään järkeä tehdä kierrosta mahdollisimman nopeasti ja sitten pitää pitkää huilia, vaan yritin jakaa voimani mahdollisimman tasaisesti.Ensimmäisen kierroksen tein Villen kanssa melko tasapäisesti hieman päälle kolmeen minuuttiin. Toisenkin kierroksen tein hieman hitaammin, mutta kerkesin vielä aloittaa seuraavan kierroksen ajallaan. Painot piti vaihtaa itse kierrosten välissä tankoon, joten kierros tuli saada valmiiksi ennen neljää minuuttia, jotta kerkeäisi aloittaa seuraavan kierroksen ajallaan. Kolmaskin kierros tuntui vielä melko helpolta, koska olin jakanut voimani järkevästi. 80kg rinnallevedossa tosin alkoi kuluttamaan jo paljon voimia, ja teinkin ne kahdessa osassa. Sain kierroksen valmiiksi seitsemän sekuntia ennen seuraavan kierroksen alkua, mutta minulla oli vielä voimia jäljellä.


En pitänyt ihmeellistä hoppua levypainojen vaihdossa, vaan halusin hieman hengähtää tässä kohtaa. Sen jälkeen wall ballit kahdessa sarjassa ja boxin yli hyppyjen ääreen. Nyt tahtini alkoi hidastua pahasti ja boxin yli hypyissä piti pitää pieniä taukoja. 90kg Rinnallevetoihin minulla jäi aikaa noin minuutti, ja sainkin siinä vielä ihan mukavat kahdeksan toistoa tehtyä. Tähän suoritukseen olin erittäin tyytyväinen ja uskoin että se oli myös paras lajini kolmesta karsintalajista.Loppujen lopuksi sijoitukseni viimeisessä lajissa oli 16, mikä oli ihan positiivinen yllätys. Karsintojen kokonaissijoitukseni nousi myös 21:nneksi, mikä on hyvä nousu ensimmäisen lajin pettymyksen jälkeen. Nyt on mukavat neljä viikkoa aikaa kisoihin ja tiukkoja reenejä luvassa. Toivottavasti Helsingin jäähallille saadaan iso show aikaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti