keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Unbroken

Elikkäs näissä kisoissa olin kilpailemisen sijaan vapaaehtoisena töissä tuomarin hommissa. Kisat alkoivat jo perjantaina Santahaminassa, johon pääsi vain kilpailijat ja järjestäjät paikalle. Luvassa oli sotilasesterata ja kolmen kilomterin juoksu painoliivit päällä. Lajit toimivat ihan mukavasti ja olivat hieman erilaista jumppaa, mihin ollaan totuttu sisätiloissa.Itse kilpailupäivä lauantaina Tapiolan Urheiluhallilla oli erittäin onnistunut järjestelyjen kannalta. Urheilijoilla oli kunnon lämmittelyalue ja aikataulu oli selkeä, ja siinä pysyttiin. Lajit olivat monipuolista perus CrossFittia ja ilahduin nosto ladderin paluusta, joita ei ole nyt ainakaan vuoteen näkynyt Suomessa järjestetyissä kisoissa. Hiihtolaite tuli uutuutena käyttöön kisoissa, ja sitä käytettiinkin peräti kahdessa lajissa.  Areena oli sopivan kokoinen, mutta sinne olisi mahtunut vielä ihan hyvin lisää ihmisiä. Tämän kisan toivon kasvavan jatkossakin, sillä CrossFit 8000 osaa järjestää tapahtuman erinomaisesti.
Tuomarin hommissa ei ollut tällä kertaa mitään ihmeellisyyksiä. Aika vähän taisi olla uusia kilpailijoita mukana, joille olisi liikestandardit tuottanut ongelmia. Usein ensi kertaa kisaavat tekevät paljon virheitä, eivätkä ole täysin perillä liike standardeista, mutta näissä kisoissa ei tarvinutkaan montaa toistoa hylätä. Suurin osa muista tuomareista oli CrossFit 8000 salin omaa väkeä, ja itseäni huvitti suuresti, kuinka paljon heitä jännitti ensimmäisten erien tuomarointi.

Minulta kysyttiin useampaan kertaan, miksi en ole kisaamassa ja olisiko tehnyt mieli kisata. Ei. Omat kisani kisasin kaksi viikkoa sitten Helsingissä ja toki siellä jäi harmittamaan ja olisi halunnut nyt revanssia muutamista urheilijoista, mutta ei. Pyrin kilpailemaan säästeliäästi, jotta pystyisi latautumaan ja harjoittelemaan tiukemmin niihin kisoihin, joissa kisaa. Harjoittelu on kuitenkin se asia, joka vie eteenpäin, joten valintoja on tehtävä sen suhteen mihin kilpailuihin osallistuu, ja mihin aikaan vuodesta pyrkii olemaan parhaimmassa kunnossa. Itse aion olla parhaimmassa kunnossani vasta keväällä, joten kahdesta peräkkäisestä kisasta tässä kohtaa ei olisi ollut muuta kuin haittaa omien suunnitelmieni kannalta. Marraskuun alussa on vielä painonnostokisat, mutta sen jälkeen treenataan täysillä Winter wareihin.Kilpailun voittaja Ville "Demoni" Parviainen2 kommenttia:

  1. Ei liity nyt postaukseen, mutta olisi kiva kuulla omaatko minkälaisen urheilutaustan/lajihistorian? Olisi myös kiva lukea miten ja kuinka hurahdit CrossFit:n pariin ?

    VastaaPoista