keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Helsinki Showdown raportti

Minulla oli melko kovat odotukset kisoihin, sillä vihdoin olen päässyt treenaamaan haluamallani tavalla ja oikeasti satsaamaan myös lepoon. Top 10 oli tiukka tavoitteeni, vaikka tiesin tason olevan kova.Laji 1  Sijoitus 31/42

"ELIZABETH"

21-15-9

power cleans 60kg/40kg
ring dips 

Areenalle tullessani näin naisten 40kg:n levytangot ja renkaat dippikorkeudella. Arvelinkin ensimäissen lajin olevan Elizabeth ja arvaus osui oikeaan. Kisat alkavat usein jollain perus CrossFitillä ja tämä ei ollut poikkeus. Rengasdippejä on tullut tehtyä melko vähän treeneissä, mutta en uskonut tämän olevan ongelma, sillä toistoja ei ole loppujen lopuksi paljoa, ja kippiä sai käyttää hyväkseen. Tavoiteaikani treenistä oli 4minLähdin tekemään rinnallevetoja melko reippaaseen tahtiin ja tanko tuntui kevyeltä. Pääsin ensimmäisenä rengasdippeihin erästäni ja suunnitelmani oli tehdä ensimmäiset 21 toistoa kolmessa sarjassa. Pilkoin kuitenkin dipit neljään sarjaan, mutta silti ne tuntuivat melko helpoilta vielä. Toiset rinnallevedot menivät myös helposti ja olin toista kertaa renkaille saapuessa toisena. Nyt dipit alkoivat kuitenkin painaa huomattavasti enemmän. Ensimmäiset kymmenen menivät vielä kohtuu nopeasti, mutta sitten jouduin tekemään loput ykkösinä. Tuomari linja oli myös tarkka dipeissä, mikä oli tietysti hyvä asia, mutta hieman kostautui itselläni. Jäin aika pahasti jälkeen toisissa dipeissä, enkä tiennyt miten tehdä treeni loppuun, sillä dippini olivat kadonneet ja niistä alkoi tulla helposti no-reppejä. Sinnittelin treenin jotenkuten loppuun, mutta aika painui lähemmäs seitsemää minuuttia ja muut menivät erässä menojaan. Tästä lajista sijoitus 31, mikä oli järkyttävä pettymys, sillä tässä lajissa minun olisi pitänyt pärjätä jos halusin päästä tavoitteeseeni. En tiedä olisiko voimani riittäneet dippeihin paremmin, jos olisin tehnyt niitä alussa hitaammin, mutta joka tapauksessa niissä on nyt paljon kehittämistä.

Laji 2 Sijoitus 21/42


"BEEPING SQUAT & PRESS" Every 6 seconds perform a back squat at 130kg/90kg until failure.
2 min break
Every 6 seconds perform a push press at 70kg/50kg until failure.

Tästä lajista oli hieman nihkeä fiilis. Olin ilmoittanut ennakkotietolomakkeesa takakyykyn olevan heikoin liikkeeni, ja tottakai sitä testattiin nyt ekaa kertaa kisoissa missä olen ollut. Tein uuden ennätyksen samaisella viikolla joka oli 152.5kg, joten uskoin pystyväni tekemään kyseisellä painolla korkeintaan 10 toistoa. Laitoin jalkaani 7mm:n paksut polvenlämmittimet, joilla tiesin saavani muutaman toiston enemmän, mitä normaaleilla 3mm:n lämmittimillä. Kyykyt tuntuivat alussa yllättävän helpoilta ja 6 sekunnin toisto tahti tuntui mukavalta. Kymmenen toistoa tuntui tuli ongelmitta, mutta kukaan erästä ei ollut vielä keskeyttänyt kyykkäämistä. Kaikki tästä eteenpäin oli minulle plussaa ja olin kyllä ällikällä löyty miten pitkään pystyin jatkaamaan kyykkäämistä. Loppujen lopuksi kasaan tuli 18 toistoa, mikä oli kisojen positiivisin juttuni, sillä takakyykkyni on tuntunut välillä siltä ettei se mene yhtään eteenpäin.Kun kaikki olivat lopettaneet kyykkämisen, sai tankoon vaihtaa push pressin painot. Lepoa kyykkyjen ja pressien välillä tuli 2min ja itse sain levätä reilut 3min, kun lopetin kyykyt jo aikaisemmin. Pressit ovat vahvuuteni ja tavoitteeni oli päästä lähemmäs 20:ta toistoa. Tanko piti kuitenkin ottaa aina nopeasti alas "räkkiasentoon", missä tuli odottaa ennen seuraavaa toistoa. Tämä teki hommasta huomattavasti vaikeampaa, mitä se oli kyykätessä tangon ollessa niskassa. Työnnöt tuntuivat kevyeltä, mutta tangon lepuuttaminen räkkiasennossa sen sijaan muuttui epämukavaksi hyvin nopeasti. Muita alkoi pudota leikistä jo kymmenen toiston kohdalla, ja teki itsekkin mieli lopettaa, mutta loppuun saakka oli taisteltava. Sain lopulta 15 toistoa täyteen tässä, mikä oli eräni paras tulos. Yhteistulokseksi laskettiin kyykyt ja pressit yhteensä, jolloin sijoitun puoleenväliin kilpailijoitten keskuudessa.
3.laji sija 13/42


"SKILL SPRINT"
For time
50 Double unders unbroken
20m Handstand walk
3 Rope climb (men legless) 
20m handstand walk
50 Double unders unbroken

Melko mielenkiintonen laji itselleni. Voimistelua ja erityisesti olkapäitä on tullut harjoiteltua älyttömästi viimeaikoina. Ei millään tavalla ennakkoon vahva laji itselleni, mutta oli mielenkiintoista nähdä oliko treenit menneet perille. Tuplien tekeminen putkeen ei kummemmin stressannut minua, mutta montaa muuta se tuntui kyllä kovasti jännittävän.


Ensimmäiset tuplat menivätkin helposti putkeen ja lähdin pian tekemään käsilläkävelyä. Käsilläkävelyssä tuli pystyä liikkumaan vähintään neljä metriä kerrallaan, tai joutui palaamaan edellisen neljän metrin viivan taakse. Kävelin ensimmäiset kahdeksan metriä putkeen ja sen jälkeen kaikki loput neljän metrin pätkät erikseen treenin loppuun saakka. Köysille tullessani muutamat urheilijat olivat kerenneet tehdä jo ensimmäisen kiipeilynsä, mutta tässä treenissä oli erityisen tärkeää edetä omassa tahdissaan, jotta ei tulisi epäonnistumisia. Jaloitta köyden kiipeäminen sujui nyt jo hieman paremmin kuin Karjalan  Kovimmassa, vaikka en olekkaan sitä päässyt treenaamaan. Köydestä oli helppo pitää kiinni, sillä se oli melko kova, eikä joustanut yhtään ylhäältä. Viimeiset käsilläkävelyt ja tuplat sujuivat suunnitelmieni mukaan, eikä niissä tullut minkäänlaisia virheitä. Kaiken kaikkiaan tästä lajista jäi erinomaiset fiilikset, sillä Winter Wareissa saman tyyppinen laji oli minun heikoin ja tällä kertaa olkapääjumppa oli jo vahvuuksia.
4 .Laji sija 11/42

"THE CHIPPER"
For time 
(With sandbag(s) Men 2x40kg/Women 1x40kg):
50/35 calories on Assault bike
50 Shoulder to overhead with axle 60kg/40kg
50 Toes to bar
50 Dumbbell snatch (alternating) 30kg/20kg
50 Box over jump 60cm/50cm 
Timecap 17min
Pitkissä lajeissa tunnun pärjäävän nykyään melko hyvin. Tässä lajissa oli kuitenkin välineitä joita en ole päässyt treenaamaan nykyisellä salillani laisinkaan. Assault bike, käsipaino tempaukset ja axel bar työnnöt ovat kuitenkin tuttuja liikkeitä minulle, mutta niitä ei ole koskaan tullut hirveästi tehtyä. Toes to barit taas ovat tuntuneet hankalalta liikkeeltä minulle. Tähän lajiin oli kuitenkin hyvä fiilis lähteä, sillä tiesin että tämä tulee olemaan viimeinen laji minulle, ja pystyn tekemään tällaisia pitkiä lajeja melko hyvin mukavuusalueella. Tavoitteeni oli päästä tekemään viimeisiä boxin yli hyppyjä, mutta lajin läpäisemisen tiesin olevan itselleni mahdotonta.

Olin päättänyt lämmitelessä millä vauhdilla aion polkea assault bikea. Lähdin kuitenkin huomattavasti nopeampaa vauhtia liikkelle ja pidin sen vauhdin, sillä se tuntui helpolta. Noin kolmen minuutin kohdalla hyppäsin pyörän selästä pois ja yllätyksekseni olin vielä ensimmäisenä axle barin kimpussa. Shoulder to overheadit ovat vahvuuksiani ja tiesin, että niissä minun tulisi saada eroa muihin. Tarkoitukseni oli tehdä kymmenen toiston sarjoissa työnnöt pois, mutta jouduin rikkomaan noin seitsemän toiston sarjoihin. Lyhyillä palautuksilla sain kuitenkin 50 toistoa kasaan melko nopeasti ja lähdin pieneltä etumatkalta tekemään toes to bar liikettä. Tämä on minulle hankala liike, mutta nyt olen onneksi harjoitellut tekemään toistoja pidemmissä sarjoissa, mikä auttoi nyt selkeästi. 25 toistoa tuli helposti, mutta sen jälkeen jouduin rikkomaan sarjat kolmosiksi, joilla jatkoin loppuun saakka.
Käsipaino tempauksien tiesin olevan todella paha ja hidas liike ja sitä se totisesti olikin. Tässä liikkessä kun tuli tehdä toistoja yksittäisinä ja paino piti aina saattaa vielä takaisin maahan, ennen kuin toisto oli hyväksytty. Jokainen tempaus tuntui erittäin raskaalta, ja rupesin tarkkailemaan kellosta minuuttien kulumista. Aloin huolestua etten kerkeä boxille lainkaan, sillä toistoja tuli erittäin hitaasti. Nyt joutui oikeasti poistumaan mukavuus alueelta ja lisäämään tahtia, jos halusi keretä boxeille. Sainkin tehtyä viimeiset 25 toistoa ripeään tahtiin ja aikaa minulla oli vierä reilu minuutti. Lähdin hitaasti tekemään boxin yli hyppyjä, sillä olin aivan poikki käsipaino tempauksista. Loppua kohti pystyin kuitenkin nostamaan vauhtia ja viimeiseen puoleen minuuttin nakutinkin varmaan 15 toistoa. Tämän jälkeen olin aivan poikki ja minua tultiinkiin jo hätistelemään pois kentältä, sillä seuraava erä oli alkamassa. Hieno fiilis jäi myös tästäkin lajista ja uskoin olevani tuloksella kymmenen parhaan joukossa tässä lajissa.

Lopullinen sijoitus 18/42


Kisalajeista jäi hyvä maku. Itsellenki ring dipit ja takakyykky koituivat turmioksi ja toisilla lajeilla uskon että mahdollisuudet olisivat olleet finaaliin. Tästä ei kuitenkaan auta purnata, vaan on vain todettava ettei heikkouksia saa olla, jos aikoo oikeasti taistella kärkipään sijoituksista. Muuten kisaajan ja yleisön kannalta tapahtuma jätti paljon parantamisen varaa. Kilpailussa ei ollut kunnon aikatauluja, mikä vaikutti siihen, ettei kilpailijat oikein tienneet koska pitää olla valmiina omaa erää varten. Kilpailijoita saattoi olla vielä kadoksissa siinä kohtaa kun olisi pitänyt lähteä tekemään lajeja, ja itsekkin sai koko ajan laskea, koska se oma erä oikein alkaa. Lämmittelyalue oli pieni ja siellä oli todella huono ilma. Oli suunnaton helpostus päästä aina viileälle areenalle ja lähteä tekemään lajia. Yleisöä ei myöskään ollut saapunut paikalle kovin paljoa ja yleisö oli hajaantunut eripuolille isoa areenaa. Lippujen hinnat olisivat saaneet olla pienemmät, ja ilman mitään istumapaikkoja, sillä siten olisi voinut valita istumapaikan sen mukaan millä radalla tuttu urheilija jumppasi.Toivon kuitenkin että nämä kisat järjestettäisiin myös jatkossa. Kisasta ja tapahtumasta saataisiin varmasti tulevina vuosina järjestettyä oikein onnistuneet, nyt kun voidaan ottaa opiksi tämän vuoden virheistä. Ulkomaalaisia kisaajia oli saapunut paikalle ihan kiitettävästi ja kisassa oli hieman eri fiilis kisata, kuin Karjalan Kovimmassa tai Winter Wareissa. Jos tämä kisa järjestetään vielä ensi vuonna, niin uskon olevani silloinkin mukana ja toivottavasti taistelemassa huomattavasti korkeammista sijoituksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti