maanantai 3. elokuuta 2015

salikisailut

Lauantaina kilpailtiin salillamme advanced ryhmän kisoissa, joihin osallistui 10 miestä ja 3 naista. Kilpailut olivat suunnattu siis ainoastaan advanced ryhmällemme, jonka mukana harjoittelin vielä viime syksynä. Lajit olivat Crossfit Games henkiset ja ne oli suunnitellut valmentajamme Lasse Rantala. Lajit saatiin tietoon jo torstai-iltana, ja ne olivat Snatch speed ladder, Midline madness vol 2, 1Rm thruster ja DT. Kattaus vaikutti erittäin mukavalta, eikä lajeja tarvinut sen kummemmin jännittää etukäteen.

Snatch Speed Ladder 

5 tempausta kyykkyyn mahdollisimman nopeasti nousevilla painoilla

Miehet:
alkuerä: 42,5-45-47,5-50-52,5
semifinaali: 55-57,5-60-62,5-65
finaali: 67,5-70-72,5-75-77,5



Ensimmäisessä lajissa tehtiin siis nopeita tempauksia kyykkyyn. Lajissa oli alkuerät, semifinaalit ja finaali ja jokaiseen lähtöön nostettavat raudat aina kasvoivat. Painot olivat lajissa 42,5kg-77.5kg, eikä mikään tanko tuottanut minulle vaikeuksia. Hieman isompia rautoja olisi ollut mukava päästä kokeilemaan, mutta painot olivat kyllä muille kilpailijoille sopivat. Yllättävän hauska laji, josta otin helpon voiton.

Midline Madness vol.2.

4 rounds for time

run hikilenkki
15m unstable back rack carry 68kg

Toista lajia en pitäny itselleni erityisen vahvana, sillä häviän yleensä muille urheilijoillemme juoksua sisältävissä wodeissa. Hikilenkki sisälsi jyrkän mäen päälle nousun, vähän matkaa tasaista mäen päällä, ja rappusia pitkin alas tulon. Juoksumatka on noin 400m, ja se on erittäin hyvää vaihtelua juosta myös mäkistä reittiä, eikä aina vain tasaista. 15m unstable back rack carry, tehtiin sisällä ja siinä kannettiin selässä levytankoa, jonka molemmissa päissä roikkui 24kg:n kahvakuulat kuminauhoin sidottuina salin toisesta päästä toiseen päähän. Kahvakuulat oli hauska elementti ja ne horjuttavat liikkumista huomattavasti, jolloin on pystyttävä hallitsemaan kroppaansa paljon paremmin.Tämä laji oli erittäin tasainen kärjen suhteen. Pysyin riittävän hyvin muiden peesissä juoksussa, vaikka luulin että ylämäki olisi syönyt jalkojani enemmän, ja back rack carryssa otin muita aina vähintään 5 sekuntia kiinni. Back rack carry tuntui minusta erittäin helpolta ja pystyin sprinttaamaan levytanko selässä salin päästä päähän, enkä yhtään välittänyt vaikka tanko kieppui selässä miten sattuu. Tulin tässä lajissa toiseksi, jääden voitosta kaksi sekuntia, mutta voittaen salimme Mave-Heikin sekunnilla.




Thruster 1RM, 5min time cap

Tämä oli simppeli laji, jossa sääntöinä meillä oli vielä, että tanko pitää ottaa maasta ja liikettä ei saanut yhtään lämmitellä etukäteen. Nostin viime syksynä Unbroken-kisoissa 115kg, joten lähdin tänään tavoittelemaan hieman kovempia lukuja. Aloitin 80kg:lla, jatkoin 100kg:lla ja sitten vielä 110kg. 110kg tuli aivan nipin napin ja tiesin että olisi lähes mahdotonta nostaa enempää. Oli kuitenkin pakko kokeilla 117.5kg, jolla olisi tullu laji voitto, mutta se ei ollut lähimainkaan nousta. En ymmärrä miten olen voinut nostaa viime syksynä 115kg, vaikka voimaa on tullut nyt rutkasti lisää. Pieni pettymys tämä laji.

 

DT

5rnds:
12 Deadlift 70kg
9 Hang Power Clean 70kg
6 Jerk 70kg


Tämä laji tuli tehtyä myös viime syksyn Unbroken kisoissa. Silloin aikani oli 7.30 ja sitä pidin kovimpana suorituksenani niissä kisoissa. Nyt ajattelin pystyväni lähemmäs kuutta minuuttia tästä tankorallatuksesta selviämään, mutta haaveeksi jäi. Maastavedot pitäisi pystyä vetämään putkeen, jotta olisi mahdollisuuksia sellaisiin aikoihin. Nyt tein maastavetoja ykkösinä tai lyhyissä sarjoissa, jotta olisi jäänyt enemmän paukkuja rinnallevetoihin riipusta ja työntöihin. Aikani oli 7.06, joka on kyllä PR, mutta johon en ollut nyt kovin tyytyväinen. Tosin en ole konettakaan reenannut nyt viimeiseen pariin kuukauteen, joten ei voi kuin todeta, ettei ne tulokset itsestään nouse. Tästä lajista otin myös helpon voiton.



 Kisapäivä oli oikein mukava ja onnistunut. Ohjelmointi oli sopiva, ja kilpailut kävivät hyvin rankemmasta reenipäivästä. Kilpailut olivat sopivaa harjoitusta kahden viikon päästä koittaviin Karjalan Kovimpiin, joissa päivän aikana pääsee tekemään ainakin 3-4 lajia. Kisojen jälkeen jatkoimme salilla vielä grillailun ja pienien kisailujen parissa. Varsinkin DT jätti sellaisen fiiliksen, että paljon on tekemistä kuntoni kanssa, jotta keväällä oltaisiin huippukunnossa. Karjalan Kovimpien jälkeen onkin tarkoitus aloittaa taas treenaamaan enemmän lajinomaisesti ja sitten on odotettavissa kovempaa kehitystä keuhkoja vaativiin treeneihin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti