maanantai 10. elokuuta 2015

Viikonloppuna kisataan !

Perjantaina koittaa pitkään odotettu päivä. Nimittäin kolme päiväiset Karjalan Kovin kilpailut starttaavat. Edellisistä kunnon kisoista, eli Winter Wareista onkin kulunut jo puoli vuotta. On aika päästä todistamaan muille, ja ennen kaikkea itselle, että paljon on menty taas eteenpäin. Karjalan Kovimmastakin on jo julkaistu kaksi erittäin mielenkiintoista lajia, enkä malta odottaa pääseväni tekemään ne kilpailuissa muita kovanaamoja vastaan.

Ensimmäinen julkaistu laji oli Bar Amanda. Amandahan on treeninä 9-7-5 ring muscle-uppeja ja 60kg:n squat snatcheja. Karjalan Kovimmassa on ollut tapana modata tunnettuja "girl" wodeja, ja tänä vuonna Amanda tullaankin tekemään bar muscle- uppeina. Eikä sitä ikinä tiedä, vaikka tempauksetkin tultaisiin tekemään isommilla painoilla.

 Tämä on perusvarma laji minulle, ja top 5-10 sijasta pitäisi olla mahdollisuudet kamppailla. Olen tehnyt lajin kertaalleen 70kg:lla ja kerran 60kg:lla. Tuloksissa oli melko suuri ero, sillä 10kg enemmän tempauksissa vaikeuttaa tekemistä huomattavasti. Tämä tulee olemaan lauantain kolmas laji, ja tästä tulee varmasti tasainen jännitysnäytelmä.

Toinen julkaistu laji on kisat avaava pitkä 12km:n juoksu. Olen hieman kaivannutkin pidempää lajia kisoihin, sillä sellaista ei vielä aikaisemmissa kisoissani ole ollut. Laji testaa itsenään jo kestävyyttä ja juoksukuntoa, mutta sen lisäksi suureksi kysymykseksi nousee palautuminen. Tällainen pitkä juoksu kuormittaa kroppaa valtavasti, mutta kovimmat urheilijat pystyvät suoriutumaan lauantaista ja sunnuntaistakin ongelmitta. Juoksusta tulee mielenkiintoinen, sillä reitti tulee olemaan vaihteleva nähdyn videon perusteella, ja kaikki sarjat ovat lähtöviivalla samaan aikaan.

Peruskestävyyttä Tampereella
12km testijuoksu kevyellä vauhdilla
Itselleni tuleva juoksu ei painajaisia aiheuta. Harrastin hiihtoa reilut viisi vuotta sitten ja silloin oli tuon pituiset lenkit arkipäivää. Olen myös juossut kilpailuja niin 10km:n kuin 20km: matkallakin. Voitosta en ajatellut haaveilla, mutta kymmenen hujakoille voisi olla mahdollisuudet järkevällä juoksulla. Toinen tavoitteeni on päästä alle tuntiin, ja se tarkoittaisi 5min/km vauhtia.

Kisoihin pääsi karsinnoista 55 miestä, ja oletin määrän täydentyvän 60:neen. Ketään karsinnan ulkopuolisia ei ole kuitenkaan uutisoitu tulevan kilpailemaan. Jos kisoissa tulee olemaan mukana vain karsinnoissa kilpailleet, tulee tavoitteni olemaan podiumille pääsy. En ole varsinaisesti kisoja varten treenannut ja etenkin voimisteluliikkeissä saattaa olla pieniä aukkoja, mutta toisaalta olen aina parantanut reilusti karsinnan sijaani itse kisoissa. Minulla alkaa olemaan jo melko paljon kokemusta kilpailemisesta ja kisoissa saan itsestäni aina parhaan irti. Uskon myös että pitkissä kolme päiväisissä kisoissa jaksan muita paremmin painaa viimeiset ja yleensä ne tärkeimmät lajit.

Vielä on muutama päivä Lappeenrantaan lähtöön jäljellä. En aio kisoihin varsinaisesti herkistellä, mutta jätän kyllä ohjelmasta jumeja aiheuttavat treenit pois. Nyt pitää vain syödä, nukkua ja huoltaa kehoaan hyvin ja pitää mahdollisimman hyvä ja itsevarma fiilis ennen tulevaa viikonloppua.

Nähdään Lappeenrannassa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti