maanantai 20. heinäkuuta 2015

Crossfit Games ennakko

(Pahoittelut, kuvat ja rivit pomppivat mobiiliversioissa ihan miten sattuu)

Yhdeksännet Crossfit Gamesit pyörähtävät toden teolla käyntiin keskiviikkona. Edessä onkin jännittävät viisi päiväiset karkelot. Tänä vuonna odotan innolla myös tiimikisoja, sillä joukkueitaan on johtamassa aikasempien vuosien kovat yksilöt Rich Froning, Jason Khalipa ja Tommy Hackenbruck. Aikaisemmin en ole seurannut tiimikisoja, sillä en ole tuntenut sieltä yhtään urheilijoita, ja tiimikisat on mielestäni hieman tylsiä ja sekavia seurata. Onneksi tänä vuonna tähän tulee poikkeus ja (parhaaseen katseluaikaan) tulevat tiimikisat tulevat saamaan tarkan huomioni.



Yksilökisat tulevat kuitenkin tottakai viemään suurimman huomioni. Taistelu maailman kovakuntoisimman miehen ja naisen titteleistä tulee olemaan todella kova. Uskon myös että Suomen Jonne Koskella on tänä vuonna erittäin hyvät saumat olla mukana kärkikamppailussa. Lajejakin on jo julkaistu, ja odotan varsinkin innolla beach eventtiä. Jonne Koski oli viime vuonna toinen uintia sisältäneessä lajissa ja tänä vuonna uskon hänen nappaavan voiton ekasta lajista. Myös snatch speed ladder ja Murph on jo julkaistu kilpailtaviksi lajeiksi viikonlopun aikana. Seuraavassa pieni listaus suosikeistani





Tiimit.

3.Crossfit Mayhem Freedom


Nelinkertaisen Crossfit Gamesien Rich Froningin johtama joukkue. Joukkueessa myös toinen aikaisempi games kilpailija James Hobart, joka on myös Froningin treenikaveri. Kisoissa pärjääminen on pitkälti Froningin suoritusten varassa, sillä joukkueen naiset ovat selvästi heikompia.













2.Ute Crossfit

Vuosien 2012 ja 2013 mestari. Viime vuonna joukkueen kovimmat urheilijat Tommy Hackenbruck ja Adrian Conway olivat yksilökilpailussa. Tasainen joukkue ja eniten kokemusta tiimikisoista.








1.Norcal Crossfit

Viime vuoden vitonen on nyt täydentynyt Jason Khalipalla. Täysin ylivoimainen omissa regionalseissaan ja selvä ennakkosuosikki myös gameseissa.










 




Naiset







3.Camille Leblanc-Bazinet

Viime vuoden voittaja löytyy listaltani sijalta kolme. Varmasti monen ennakkosuosikki ja lemppari, mutta uskon että ei ole enää riittävän nälkäinen uusimaan mestaruutta, kuin muut urheilijat.
















 2. Sara Sigmundsdóttir

Voittanut kaikki tänä vuonna käymänsä kilpailut. Italian throwdown, Athletics game,Kill Cliff East Coast Championships ja kivikova Euroopan & Afrikan Meridians.Kehittynyt myös huimasti viime vuodesta, jolloin sijoittui regionalseissa 12:nneksi. Ikääkin nuorella Islantilaisella on vasta 22 vuotta. Voi hyvin voittaa jo tänäkin vuonna, mutta en usko että onnistuu siinä vielä ensimmäisissä gameseissä.








 1. Kara Webb

Kuvahaun tulos haulle kara webbLuulen että Kara olisi voittanut jo viime vuonna, ellei hän olisi loukkaantunut kesken kisojen. Teki tämän vuoden openeissa lajit jo paljon ennen muita ja antoi muiden korjata potin sitten hänen tulokset nähtyään. Regionalseissa suvereeni suoritus vailla kunnon vastusta. Oli regionalsien välisessä vertailussa vasta seitsemäs, mutta uskon ettei hän ole vielä näyttänyt kaikkea omistamaansa potentiaalia, vaan on tähdännyt ja panostanut kunnolla gameseihin.


Miehet.

3. Noah Ohlsen

Johti useaan otteeseen viimevuoden kisoja, mutta romahti lopulta huonon kahden viimeisen lajin jälkeen sijalle 8. Nyt vuotta kokeneempana ja selvästi vahvempana uskon menestystä tälle sympaattiselle lapsenkasvuiselle miehelle.








 


2. Scott Panchik






Tasainen kilpailija joka tänä vuonna nousee palkintopallille kahden nelos sijan ja vitos sijan jälkeen. Ei omaa mitään heikkouksia vaan tulee suoriutumaan tasaisesti, joka lajista ja on useammassa lajissa top viidessä. En usko että tulee voittamaan yhtään lajia. Ei mikään kaikista viihdyttävin urheilija, mutta tasaisen kovalla suorituksella tulee nousemaan palkintopallin toiseksi korkeimmalle jalustalle.









1. Mathew Fraser

Rich Froningin manttelinperijä. Voitti hänet tänä vuonna jopa openeissa. Oli jo viime vuoden gameseissa lähellä voittoa, mutta silloin Froning vielä näytti kovan kilpailijan luonteensa viemällä potin viimeisen päivän ylivoimaisuudellaan. Ei heikkouksia, yksi kovimmista painonnostajista ja tänä vuonna uskon hänen olevan myös todella kova pitkissä lajeissa. Uskon Fraserin suvereeniin voittoon.




8.Jonne Koski

Jonne tulee olemaan kova, mutta en usko hänen nousevan vielä viiden parhaan joukkoon. Jonne oli yksi kovimmista Regionalseissa, mutta gameseissa tulee vastaan luultavasti liian monipuolisia lajeja Jonnelle. Jonne on todella kova crossfit- urheilija, mutta Gameseissa etsitään kovinta ja monipuolisinta urheilijaa, eivätkä kisat sisällä niin paljoa peruslajeja, kuten open ja regionalsit sisältivät.

 Ketkä ovat omia ennakkosuosikkejanne
 ja kuinka korkealle uskotte Jonne Kosken nousevan?



2 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa ja analyysia, minä itse oon sitä mieltä että voiton vie yksilökilpailusta joko Noah tai Fraser ja naisista Sigmundsdottir.

    VastaaPoista
  2. Jees, hyvä ennakko! Jos Jonne ei ole topkympissä niin se on varmasti hänelle valtava pettymys, uskon että just tonne viidennen sijan paikkeillekin on hyvät saumat. Toivottavasti ottaa heti uimisessa oman paikkansa kärjestä eikä pahoja romahtamisia tulisi missään lajeissa. Harmi että häviää aika paljon kärjelle esimerkiksi työntömaksimissa, toivottavasti ainakin 150 kiloa onnistuisi.

    Hyvin ennakoit Karan menestyksen, tässä suorassa lähetyksessä johtanut koko ajan avauslajia mutta Anna Tunnicliffe meloo just ohi! :) Tulee varmasti upea kisaviikonloppu.

    VastaaPoista