keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Fiiliksiä KK karsinnasta


Nyt on siis Karjalan Kovimman karsinnat ohi, ja oli kyllä pitkä aika odottaa lopullisia tuloksia. Kärsin pahan luokan leaderboard addiktiosta, ja kävin kyttäämässä tuloksia varmaan tunnin välein puolentoistaviikon ajan :D. Lopullinen sijoitukseni karsinnassa oli kolmas, edelle meni vain Kuopion Matti Knaapi ja 10k:n Henri Hotti. Tähän olin kyllä positiivisesti yllättynyt ja eiköhän se riitä viimeiseen erään pääsyyn itse kilpailuihin. Viisi miestä ja naista tulee kisoihin mukaan vielä karsintojen ulkopuolelta, ja eiköhän he tule olemaan kovia nimiä.

Tällä hetkellä harjoitteluni keskittyy pitkälti bodaukseen ja riittävään syömiseen. Tavoitteenani olisi saada pari kiloa lisää lihasta kroppaan ja runsaasti voimaa erityisesti kyykkäämiseen. En ruvennutkaan tekemään Invictuksen ohjelmointia, sillä siinä toistui sama ohjelma viime vuodelta, jonka tein heti openeiden jälkeen. Aloitinkin sen sijaan kunnon massaohjelman nimeltä Get Ha-uge Template. Ohjelmassa on siis paljon eristäviä liikkeitä ja kyykyissäkin tehdään paljon boxi kyykkyjä ja muita vähän erikoisempia variaatioita. Sen lisäksi viikossa on muutama lyhempi metcon ja voimistelu treeni. Harjoittelumäärä ei ole tällä hetkellä mikään erityisen kova, sillä lihaksien kasvattaminen vaatii paljon lepoa ja vähän ylimäärästä treeniä.


Valmistautumiseni Karjalan Kovimpaan ei ole siis paras mahdollinen. Voiman saamisesta on tietysti paljon apua kisoihin, mutta muuten harjoitteluni ei ole erityisen kisoihin tähtäävää. Jos haluiaisin ajoittaa kuntoni Karjalan Kovimpaan tulisi tällä hetkellä harjoitella paljon enemmän ja monipuolisemmin. Karjalan Kovimmat tuleekin olemaan minulle puhtaasti välikilpailut ja otan ne lähinnä harjoituksen kannalta. Lisäksi motivaation ylläpitämiseksi haluan kilpailla ilman liian pitkiä taukoja kilpailujen välillä.



Eipä kisoihin olekkaan enää kuin reilu kuukausi, ja pikkuhiljaa niitä saa ruveta odottamaan vesi kielellä. Nyt ei auta kuin ottaa kaikki mahdollinen nykyisestä ohjelmasta irti ja koittaa nauttia myös kesästä ja ulkotreeneistä. Kesällä pelkän crossfitin lisäksi tykkään käydä pelaamassa beachvolleyta, tennistä, frisbeegolfia ja golfia. Yhtään crossfittreeniä ei kuitenkaan parane jättää välistä muiden hauskanpitojen takia. Hyviä treenejä kaikille Karjalan Kovimpaan selviytyneille !















1 kommentti:

  1. Onnittelut hyvästä karsinnasta, yllättävän paljon alkaa olemaan jo 100+ kilon tempaajia crossfitissa. Mielenkiintoista kuulla sun kokemuksia sitten aikanaan siitä miten selkeä voimakausi vaikuttaa hapenottokykyyn ja metconien tekemiseen.

    VastaaPoista