sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Gentai Games 2015

Olin viime syksynä Lahtelaisen kamppailuseura Gentain järjestämässä kutsukilpailussa Lahden suurhallissa ja siitä jäi hyvä fiilis. Tiesin myös Gentain järjestävän hyvin ohjelmoituja crosstraining kesäkisoja aikaisempina vuosina. Niinpä lähdimme tyttöystäväni kanssa taistelemaan Lahden herruudesta.

Yhtään lajia ei ollut julkaistu etukäteen, mutta tiesin kisapäivän olevan lyhyt ja sen sisältävän 3-4 lajia. Lopulta kisa-aamuna paikalle ilmestyi 9 mies kilpailijaa ja 7 naista. Ilma vaikutti pahaenteiseltä, sillä aamulla oli kylmä, tuuli ja sadetta oli luvassa.Ensimmäinen laji oli kaksiosainen ja vaati kovaa voimakestävyyttä jaloista. Ensimmäisessä osassa tuli nostaa mahdollisimman suuri kilomäärä kahden minuutin aikana etukyykkyä. Itse sai siis valita haluamansa kilomäärän tankoon ja tulokseksi laskettiin kilomäärät kerrottuna toistojen määrällä. Olen tehnyt vastaavan suorituksen aikaseimminkin ja siitä oppineena päätin laittaa tankoon maltillisen painon jolla saisin paljon toistoja, eikä tarvitsisi levätä kahden minuutin aikana juurikaan. Laitoin tankoon 60kg, jolla onnistuin tekemään 46 hyväksyttyä toistoa. Tällä suorituksella sijoituin lajissa toiseksi Lahtelaisen Lauri Rantasen tehdessä kovalla 105 kg:n painolla hurjat 33 toistoa.
Seuraava laji alkoi tästä suoraan. Lajissa tuli juosta noin 80 metriä hiekkakentälle, jossa kilpailijoita odotti vedettävät kelkat joihin oli lastattu peruspaino 15 kilogrammaa. Tätä kelkkaa tuli vetää noin 10 metriä viivajuoksu tyylisesti, kiertäen keila toisessa päässä. Ensimmäisellä kierroksella vedettiin pelkkää peruspainoa, toisella lisättiin 32 kg:n kahvakuula kyytiin ja kolmannella kierroksella vedettiin taas peruspainoa. Tämä laji oli aikalailla kaikille auki, sillä tuskin kukaan oli vastaavanlaista suoritusta tehnyt. Laji oli minulle todella hankala ja sähläsinkin siinä huolella. Olen kyllä työntänyt kelkkaa jonkun verran, mutta en vetänyt juurikaan. Kelkka ei ollut mitenkään painava missään vaiheessa, mutta sitäkin hankalampi vetää nopeasti, kun jalat olivat jo täysin hapoilla etukyykyistä. En oikein tiennyt miten vetäisin kelkkaa ja osuin vielä kääntöpaikalla olevaan keilaankin, josta sain viiden sekunnin sakon. Olin tässä lajissa vasta kahdeksas ja kokonaistilanteessa viides kahden lajin jälkeen kaukana kärjestä.

 
Kolmas laji olikin sitten paljon tutumpaa perusjumppailua. 5 min AMRAP, joka oli syönyt 15 kappaletta 100 kg:n maastavetoa ja 40 tuplanaruhyppyä. Lähdin tekemään lajia hieman sekavin mielin, sillä maastavedot ovat suuri heikkouteni ja tiesin että minun tulisi sijoittua lajissa ainakin kolmen joukkoon päästäkseni finaaliin johon pääsi neljä parasta. Maastavedot sujuivat kuitenkin yllättävän hyvin, ja pystyin tekemään niitä viiden sarjoissa lyhyellä palautuksella. Tuplanaruhyppyjä taas on tullut tehtyä nykyisessä ohjelmassa 500-1000 viikossa, joten nekään ei ollut mikään ongelma.
Lopulta voitinkin tämän lajin tuloksella 4+7 ja nousin tuloksissa kolmanneksi ennen finaalia.



Finaaliin pääsi siis neljä parasta miehistä ja naisista, ja tulokset nollattiin finaaliin. Tämä oli minulle erinomainen juttu, sillä olin pisteissä kaukana kärjestä kelkka sähläilyjeni jälkeen. Finaali oli hieman girl wod Helenin kaltainen. 400m juoksua, 15 kahvakuula swingiä 32 kg kuulalla ja 15 chest to bar leukaa kaksi kierrosta. Kahden kierroksen jälkeen kilpailijoiden tuli vielä tehdä 15 thrusteria 60 kg:lla, ennen kuin sai ylittää maaliviivan. Tiesin että näissä kahdessa kierroksessa ei tulisi kovin suuria eroja muuta kuin juoksussa, ja thrusterit tulisivat ratkaisemaan paljon, joten laji sopi minulle.

Olin lajissa koko ajan toisena Lahdessa reenaavan Jere Pulkkisen ollessa todella vahva juoksija. En ollut kuitenkaan kovin paljoa perässä meidän päästessä tekemään thrustereita. Tiesin että pystyisin tekemään kaikki toistot jopa putkeen ja nähdessäni Jeren pudottavan tangon jo viiden toiston jälkeen, ajattelin pelin olevan jo lähes selvä edukseni. Tein lopulta thrusterit 10+5 lyhyellä palautuksella sarjojen välissä ja voitin finaalin n. 20 sekunnin turvin Jeren joutuessa pilkkomaan loput toistot pieniin osiin.

Kisapäivä oli lopulta nopesti ohi ja sääkin oli koko ajan suotuisa. Paikalla oli hieman nihkeästi katsojia, ja osallistujia. Tähän vaikutti varmasti sää ja se ettei järjestäjä ollut mikään Crossfit sali.Ihmisiä luulisi kiinnostavan enemmän vastaavat ulkona järjestettävät matalan kynnyksen kisat.  Suosittelen kyllä joka kesäistä Gentai Gamesia kilpakokemusta hamuaville. Tapahtumassa oli myös kuntosarja harrastajille, joilta eivät haastavammat liikkeet, kuten tuplanaruhypyt, kippileuat tai olympianostot onnistu.


Kisojen neljä parasta. 1. Samuli Kallio 2. Jere Pulkkinen 3. Lauri Rantanen 4. Joni Rihu














Maija ekoissa kisoissaan toinen !

4 kommenttia:

  1. Saakoha udella mihin kisoihin on seuraava tähtäys ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehdä siitä oman aiheen jossain vaiheessa lähiaikoina !

      Poista
  2. Onko siulla kilpaurheilutaustaa alla ? Ja suositko "paleota" ruokavaliona niin kuin monet crossfittaajat ? Tai miten tärkeänä pidät ylipäätänsä ruokavaliota treenaamisen kannalta.. (Postaustoive)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jalkapallossa ja hiihdossa on tullut kilpailtua. En syö paleota. Ruokavalio on tärkeä, mutta mielestäni tärkeintä on syödä riittävästi ja monipuolisesti

      Poista