maanantai 18. toukokuuta 2015

PR päivä

Nyt on meneillään voimanohjelmoinnin viimeinen viikko, joka onkin low volume high intensity viikko. Useammat maximit testataan tällä viikolla painonnostosta, kyykyistä ja pääseepä sitä tekemään muutaman benchmark treeninkin. Tänään paukkuikin kivasti ennätykset etukyykystä, tempauksesta ja 2000m soudusta.

Kyykkyä on tosiaan tullut hierottua tässä ohjelmoinnissa todella paljon ja odotinkin sen kehittyneen paljon. Vanha PR oli 135 kg ja siitä oli tarkoitus lähteä parantamaan. 137,5kg tuli vielä mukavasti ja päätin tehdä ylimääräisen noston vielä 141kg:sta ja sekin nousi nipin napin.

Seuraavaksi lähdettiin hakemaan tempauksen ykkösmaksimia. Nostin viime syksynä 102.5kg kun teimme advanced ryhmässä 10 viikon painonnosto-ohjelmoinnin. Sen jälkeen on 100kg tehnyt tiukkaa, mutta eipä tehnyt tänään. Tavoitteeni tänään oli nostaa 105kg, eikä siitä kauaksi jääty. Lähdin 60kg:sta liikkeelle 5kg:n korotuksilla kohti ennätyspainoja. Tänään tuntui tempaus erityisen hyvältä, ja lihakset tuntuivat rennoilta, kiitos lauantain selkähieronnan. Tanko liikkui mukavasti, kunnes 97,5 kg:ssa, tulikin yllättävä epäonnistuminen. Tästä ei auttanut kuin sisuuntua, lopettaa turha miettiminen ja keskittyä vain vetämään täysillä ja menemään mahdollisimman nopeasti alle. Toisella yrityksellä tanko tuli terävästi suorille käsille ja pääsi korottamaan lisää painoa. 101kg ja 103kg nousi, ja yritin vielä 105kg, mutta siihen ei ollut enää mitään jakoa. Tuli kuitenkin 0.5kg PR mihin voi olla tyytyväinen, sillä en ole nostanut edes 100kg:ta aikoihin.

Loppuun tuli vielä tehtyä 2000m soutu. Olen soutanut tämän vain kerran aikaisemmin ja siitä on aikaa ainakin kaksi vuotta. Soudin silloin jo 7.15, mikä on kohtalainen aika aloittelijalle. Nyt kuitenkin tavoitteenani oli 6.40 alitus. Jouduin vetämään soudun vielä yksinäni, mikä ei ole ihan optimaalisin tilanne soutaessa. Soututreenit ovat mielestäni henkisesti paljon pahempia, kuin monet peruswodit. Soutaessa tunnen saavani kaikki tehot irti kropasta, ja maitohappojen määrä kropassa on aivan infernaalinen. Tavoite kuitenkin alittui helposti 6.38.2 ajalla, ja kaiken kaikkiaan jäi todella hyvä fiilis kolmesta ennätyksestä !

3 kommenttia:

  1. Kunnioitettavia tuloksia (Y) , paljons sinulla menee tunteja viikossa harjotuksiin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoitussessioita on yleensä seitsemän, joista muutama vähän lyhyempi ja kevyempi. Muut sessiot kestää noin 2h. Eli mitähän siitä tulisi, joku 12h. Aktiivista harjoitusaikaa tosta ei tule varmaan puoltakaan, sillä jokaiseen harjoituksen osioon kestää oman aikansa valmistautua.

      Poista