sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Mennyt ja tuleva viikko

Tämä viikko on ollut reenien osalta melko kevyt. Siirryin Crossfit Invictuksen ohjelmoinnissa tekemään taas reaaliajassa treenejä ja ensi viikolla alkaa uusi sykli. Nyt saa taas vasta aamuisin selville mitä päivän harjoitukset tulee sisältämään. Tykkään harjoitella tällälailla, että saan tietää kyseisen päivät treenit vasta samana päivänä.  On parempi että harjoituksia ei voi miettiä jo päiviä etukäteen, ja samalla pelätä onko niihin kerennyt palautua riittävästi tai muuten vaan joutua jännittämään pahoja wodeja.


 Tällä viikolla pääsin ensimmäistä kertaa apuvalmentamaan on ramppia, eli Crossfitin alkeiskurssia. On rampilla opetetaan Crossfitin yleisimpien liikkeiden tekniikoita. Tämä on ollut erittäin hauskaa ja antoisaa puuhaa. Itse en ole päässyt vielä opettamaan mitään liikkeitä, mutta korjaamaan kyllä kun aloittelijat ovat päässeet itse harjoittelemaan liikkeiden suoritustekniikoita. On jännä nähdä kuinka nopeasti tekniikat opitaan tarkalla opastuksella. Itse en ole käynyt on ramppia, vaan opetellut tekemään liikkeet videolta katsomalla. Kun aloitin crossfit-salilla harjoittelun olikin mm. kyykyssäni paljon korjattavaa. Pidänkin siis on ramppia erinomaisena aloituspaikkana lajin harrastamiseen, kun siellä oppii tekemään perusasiat oikein, on vaikeampienkin asioiden oppiminen helpompaa.


Tulevan viikon lauantaina onkin sitten kisat Savonlinnassa. Itse en lähde kisaamaan vaan tuomaroimaan, mutta tyttöystäni Maija on kisaamassa mukana. Nyt vähän harmittaa ettei tullut lähdettyä kisoihin mukaan, sillä voittajalle olisi luvassa 300 euroa ja tiedän, että kisoissa tulee viime vuoden perusteella olemaan todella hyvät lajit. Mutta ei se mitään, haluan lähteä mukaan kisoihin tutustumaan uusiin ihmisiin ja pidän myös tuomaroinnista.  Kisapäivästä tulee varmasti mahtava !





2 kommenttia:

  1. Kirjoitit että toimit apuvalmentajana, mutta teetkö itse mitään/muunlaisia valmennuksia/ suunnitteletko treeni- tai ruokaohjelmia muille ihmisille?
    Olen suunnitellut aloittavani monesti crossfitin, mutta aikataulujeni vuoksi se on ollut hyvin haastavaa/mahdotonta. Muutenkin aamut ovat ainoata aikaa jolloin pystyisin treenata, mutta crossfit-tyyppiset treenit kiinnostavat minua paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tässä pikku hiljaa tarkoitus siirtyä myös valmentamaan enempi. Suoritin juuri personal trainer kurssinkin ja kesällä olisi tarkoitua suorittaa crossfitin level 1 koulutus.

      Crossfit-saleilla on kyllä aamutunteja, joten ei ole ongelma, ettet pääsisi silloin treenaamaan. Haasteelliseksi voi muodostua on rampin suorittaminen, sillä ainakin meidän salilla kurssia käydään iltaisin. Sinun aikatauluihin voisi sopia intensiivikurssi, jolloin pääsisit suorittamaan kurssin ajankohtana joka sopisi sinulle parhaiten.

      Voi crossfit tyyppisiä treenejä toki yksinkin tehdä, vaikka kotona.http://www.thetravelingwod.com/p/traveling-wods.html?m=1
      Tuolta löytyy simppeleitä treenejä, joihin ei tarvitse edes mitään välineitä.

      Poista