keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Ghetto Snatch finaali

Näihin finaaleihin kävin siis kahdesti karsimassa, ennen kuin tulokseni riittivät finaalipaikkaan. Finaali järjestettiin CrossFit Herttoniemen tiloissa ja siellä nostivat 10 parasta mies- ja naisnostajaa karsinnoista. Tapahtumassa oli vielä erikseen kutsukilpailu, joihin pääsi kovia painonnostajia, mm. 200kg työntänyt Miika Antti-Roiko ja itse kisat järjestänyt Anni Vuohijoki. Itselleni en asettanut mitään sijoitustavotteita, mutta uudet ennätykset halusin saavuttaa. Harmittavasti kisoista oli jäänyt pois Jonne Koski ja Aleksi Vihonen, jotka olisivat molemmat nostaneet kilpailun tasoa huomattavasti.

En ollut kisoihin sen kummemmin harjoittelussa panostanut. Painonnostoa on paljon ohjelmassa, mutta niin on kaikkea muutakin. Viikon sisällä nostin harjoituksissa 100kg:n tempauksen ja 125kg:n työnnön ja päätin niiden olevan aloituspainoni. Otin torstain ja perjantain treenit kevyesti, mutta kisapäivänä oli vielä selkä ja olkapäät hieman kipeät keskiviikon treeneistä. En anna kuitenkaan tällaisen vaivata, sillä Crossfit kisoissakaan ei olla ikinä täydessä iskussa kuin ekassa lajissa, joten pystyn väsyneenäkin suoriutumaan vähintään 95%:sti.Vaikka omat nostoni alkoivat vasta kahden aikaan, kilpailupaikalla tehtiin punnitus klo 10. Painoni on tippunut nyt Vantaalla treenatessani muutamalla kilolla ja se on nyt hiukan alle 85kg. Jos haluaisin kilpailla virallisissa painonnostokilpailuissa, niin siellä on sarja alle 85kg, johon pyrin mahtumaan jatkossakin. Puntarin jälkeen oli vielä hyvin aikaa tankata ruokaa ja seurata naisten kilpailua ennen omaa lämmittelyäni.

Lämmittelyalueelle ja kilpailuihin oli tuotu laadukkaat Leokon levytangot. Nyt otin heti lämmittelyyn sellaisen käyttööni ja ero tankoon, jolla olen harjoitellut on valtava. Kisatanko on hieman ohuempi, karheampi ja siinä pyörii laakerit paremmin. Itselleni tuottaa pienikätisenä vaikeuksia saada tangosta kunnon sormilukkoa tempauksia varten. Vihdoin kun saan tangosta kunnon otteen, tuntuu tempaukset entistä varmemmilta.

 Nämä kilpailut eivät ihmeemmin jännittäneet, sillä takanani oli jo kahdet painonnostokilpailut. Astelin lavalla melko itsevarmana ja nostin 100kg tempauksen pienellä haparoinnilla ylös. Seuraavaksi pyysin tankoon 104kg, joka oli kilon enemmän, kuin viimeksi nostin. 104kg tuli jo varmasti ylös ja tiesin, että pystyisin nostamaan vielä enemmänkin. Viimeinen tempaukseni oli 2kg yli ennätykseni, eli 107kg, ja sekin tuli raivoisan tuuletuksen saattelemana ylös! Tästä jäi fiilis että enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia tempauksessa.

Työntöihin lähdin samalla aloituspainolla kuin edelleisessä kisassa, eli 126kg. Rinnallevedot 130kg:n nurkilla ovat tulleet viime aikoina melkoisen varmasti ja kevyesti ylös, mutta ylöstyöntöni ovat todella epävarmoja. Mokasinkin heti ensimmäisen työntöni, sillä käteni eivät suoristuneet saman tien, joten tuomarit joutuivat hylkäämään sen. Tuomari myös valitti vyöstäni, joka oli liian leveä. Tässä kohtaa minulla meinasi mennä pasmat sekaisin ja jouduin vielä seuraavana uusimaan työntöäni. Sain kuitenkin kaverilta onneksi vyön lainaan ja 126kg tuli toisella yrityksellä vihan saattelemana ylös. Viimeiseen yritykseeni laitoin 132kg tankoon, joka olisi ollut kaksi kiloa ennätyspainoni. Jälleen tanko tuli helposti rinnalle, mutta ylöstyöntäni jäi ponnettomaksi.
Kisoista jäi hieman nihkeä fiilis, vaikka tempauksessa ennätys tulikin. Jäin kokonaiskisassa seitsemänneksi, eikä mitaleille mitään asiaa ollutkaan. Nyt on tullut hieman liian monta painonnostokisaa lyhyen ajan sisään, ja alkoi turhauttaa jo moinen neppailu. Tylsää levätä kilpailuja varten, jotka eivät itsessään ole rankat, mutta joita varten kroppa pitää kuitenkin olla herkäksi viritetty. Kisojen jälkeen sainkin purettua turhautumiseni assault biken kyydissä kunnon intervalleja vedellen.

https://www.youtube.com/watch?v=_ca5HbMPs_A&feature=youtu.be
1 kommentti:

  1. Viekös treenaaminen kaiken ajan vai miksei blogi päivity?

    VastaaPoista